Cursus Insecten en bloemen 2020


Planten spelen in het leven van veel insecten een belangrijke rol. Niet alleen als voedselbron, maar ook voor de afzet van eieren, als jachtterrein en als schuil- en overwinteringsplaats. Dat bloemen daarbij ook een grote rol speelt is niet verwonderlijk.

In voorgaande jaren heeft IVN-Oisterwijk met groot succes een insectencursus gegeven. De cursus “Insecten en bloemen” is net even iets anders en sluit aan bij de algemene kennis die we hebben van insecten en bloemen. De cursus bestaat uit vier theorielessen, die op de maandagavonden in Oisterwijk worden gegeven. Daarnaast zijn er excursies op twee zaterdagochtenden. Tevens is er een rijk gevulde cursusmap bij de cursus inbegrepen.

De cursus wordt gegeven door de niet onbekende bioloog Rini Kerstens, bijgestaan door een cursusteam. We starten op 18 mei en eindigen met een excursie op 27 juni.

Cursus gegevens
De cursus: Bestaat uit 4 theorielessen en 2 excursies
Aantal cursisten: Minimaal 20 en maximaal 25
Docent(en): Rinie Kerstens
Locatie: Wijkcentrum “de Pannenschuur”, Lavendel 9, 5061 WB Oisterwijk
Lesavonden: Maandag 20.00 – 22.00 uur
Excursies: Zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
Materialen: Bij de cursusprijs is een cursusmap inbegrepen.
Kosten (incl. materialen): Leden IVN of LNMH Haaren € 60,-
Niet leden* € 70,-
*Indien u nu lid wordt van IVN Oisterwijk dan kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen.

Lesavonden:Excursies:
Maandag 18 mei
Maandag 25 mei  Zaterdag 06 juni, Oisterwijk e.o.
Maandag 15 juni
Maandag 22 juni Zaterdag 27 juni, Oisterwijk e.o.

 Informatie en aanmelden

Is uw interesse gewekt en vindt u het leuk om de relatie tussen insecten en bloemen in uw eigen omgeving beter te begrijpen? Dan willen wij u graag verwelkomen. Aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus:

Ton Willems  Telefoon: 06-15594795
 Email:   


De inschrijving is definitief na overmaking van het inschrijfgeld. Na aanmelding ontvangt u hierover bericht van de coördinator.Bent u geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Aanmelden kan tot begin mei door het invullen van het aanmeldformulier. De inschrijving is definitief na overmaking van het inschrijfgeld. Na aanmelding ontvangt u hierover bericht van de coördinator.