Cursussen

Ieder jaar bieden we een gevarieerd en wisselend cursusprogramma aan. 
Ook in 2019 kunnen we weer een mooi programma aanbieden. Een korte beschrijving leest u hieronder. Voor meer uitgebreide informatie klikt u in de linker kolom op de cursus van uw keuze. 

  • De Basiscursus Natuur is waarschijnlijk de meest laagdrempelige natuurcursus die er bestaat. De cursus bevat een grote verscheidenheid aan onderwerpen. U maakt kennis met de geschiedenis van het Brabantse landschap, de wereld van vogels, insecten en planten.

  • In de Kruidencursus leert u hoe u kruiden kunt gebruiken. Niet alleen het zetten van thee, maar ook hun geneeskrachtige werking en het maken van olie en zalf. Tijdens de cursus kunt u zelf de kruiden in een echte kruidentuin plukken.

  • Bent u ge├»nteresseerd in wilde planten en wilt u deze eenvoudiger op naam brengen, dan is de Plantencursus iets voor u.

  • Paddenstoelen zijn interessant, vertederend, smakelijk, misterieus, smerig soms... In een minicursus maken we kennis met al deze aspecten.

  • In de Vogelcursus leert u de vogels herkennen die u regelmatig tegen kunt komen. Iedere les wordt er speciale aandacht besteed aan het herkennen van vogelgeluiden. Bent u ook ge├»nteresseerd in vogels en zou u ook graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren? Dan is onze vogelcursus beslist iets voor u.