Verslag actieve-ledendag 8 september 2018 


Als dank voor de medewerking aan het goed verlopen van alle IVN-Oisterwijk-activiteiten heeft het bestuur alle actieve leden uitgenodigd voor een gezellige activiteit.
De werkgroep ledenactiviteiten zorgde voor een programma dat begon bij het museum De Dorpsdokter in Hilvarenbeek. Na de koffie gaf een medewerker van het museum een hele interessante uitleg over het leven van de huisarts in de 19de en 20ste eeuw. Veel verhalen spraken echt tot de verbeelding en de meesten waren blij dat ze niet in die tijd leefden voor een bezoek aan de huisarts. Iedereen kon daarna op eigen gelegenheid het mooie museum bekijken en de daarnaast gelegen heem- en kruidentuin d’n Doornhof. Ook de molenaars stonden klaar om de werking van de molen te laten zien en erover te vertellen.

Na het bezoek was er een 3-gangen diner in de Gerrithoeve in Oisterwijk.
Bart van Beerendonk bedankte, namens het bestuur, alle 77 aanwezige vrijwilligers voor hun inzet en gaf nog duidelijk aan welke activiteiten dat waren en hoe belangrijk die zijn voor het IVN-Oisterwijk.
Jan en Corrie Larmit werden bedankt voor hun jarenlange inzet in de werkgroep ledenactiviteiten. Dit was de laatste activiteit die zij mee georganiseerd hebben.

 

Actieve-ledendag 08-09-2018

Op 8 september 2018 om 14.00 uur staat de actieve ledendag gepland.

Verdere informatie volgt.

Verslag actieve-ledendag 10-09-2016

Voor de actieve leden van IVN-Oisterwijk was een gezellige bijeenkomst georganiseerd. De leden werden op het terrein van Brabants Landschap ontvangen met koffie, thee en gebak.
Het weer was geweldig en iedereen kon lekker buiten zitten. Ellen van Rijn sprak namens het Bestuur van IVN-Oisterwijk een dankwoord uit aan alle actieve leden en benadrukte nog het belang van al die werkzaamheden.
Mart van den Over, de boomkweker uit Haaren, was uitgenodigd en vertelde over de historie van kasteel Nemelaar en de omgeving. Ook over de bijzondere bomen in dit gebied kon Mart heel uitgebreid en boeiend vertellen. Mart nam de aanwezigen mee voor een mooie wandeling, waar iedereen enthousiast van terugkwam.
Na de wandeling stonden de vlierbessenbrandewijn, frisdrank en wat versnaperingen klaar voor iedereen. Het was een gezellig bijeenzijn waar iedereen geanimeerd in gesprek was. Mart van den Oever werd bedankt voor zijn interessante uitleg.
Ook werd Maike Horsten bedankt voor haar inzet binnen de activiteitencommissie. Zij stond altijd klaar en heeft jaren een hele positieve bijdrage geleverd binnen de werkgroep. Helaas is zij ermee gestopt in verband met de te veel activiteiten waarin zij actief was.
Om half zes zat het hele gezelschap te genieten van een Chinees-Indisch buffet in restaurant “De Chinese Muur” in Haaren.
Het was een gezellige bijeenkomst waar iedereen zichtbaar van genoten heeft.