Slootjesdag

Natureluurs deed ook dit jaar weer mee aan, de inmiddels 5e editie, van de landelijke Slootjesdag. Gewapend met schepnetjes, emmertjes en observatiebakken gingen we waterdiertjes scheppen in de poel op het terrein van Brabants Landschap. Vorig jaar hadden we hier ook al een keer waterbeestjes geschept en het viel op dat er dit jaar meer diversiteit aan waterbeestjes te zien was. We vonden de larven van de salamander, enorme kikkervissen en ook hele kleine kikkervisjes die al pootjes kregen. Verder zagen we een waterschorpioen, de larve van de geelgerande watertor en ook heel veel lege larvehuidjes.

Het was best warm in het veld dus de koude ranja (en koffie en thee) ging er, op het terras van Pannekoekenhuis Belveren, goed in.

Na deze korte pauze gingen we onze vangsten nader bekijken in de observatiebakken. Je kunt de waterdiertjes dan goed bestuderen. Met een echte inventarisatiekaart konden we aantekenen wat we allemaal gevonden hadden in het water.

Bij de afsluiting kreeg iedereen de slootjesexpert button, een zoekkaart, een water-doe-boekje en een kikkerbouwplaat. Bekijk de foto’s maar eens van deze ochtend en tot een volgende keer. Kom en beleef de natuur met Natureluurs!!

Voor foto’s zie link: foto's link slootjesdagen

fullsizeoutput 29c9 Small  P6100265 Small  P6100268 Small