Voorjaarsexcursie Bloemen in De Brand

Categorie
Publieksexcursies
Datum
zondag 7 april 2019 10:00
Locatie
Café het Gommelen , Biezenmortel

Wandelexcursie IVN Oisterwijk met als thema Voorjaarsbloeiers in “De Brand”

Datum: zondag 7 april aanvang 10.00 uur.
Vertrekpunt: Café het Gommelen , Biezenmortel
Parkeren aan de Gommelsestraat nabij het PNEM-huisje.

De Brand is een typisch Brabants broeklandschap, gelegen in een oud stroomdal. De grond bestaat voornamelijk uit leem met een humusrijke bovenlaag.
In deze periode van het jaar komen we een zeer grote variëteit aan planten tegen die zich in dit bijzondere gebied goed laten zien. Groot Hoefblad, Bosanemoon, Dotterbloem, Speenkruid, Fluitenkruid, Pinksterbloem en nog velen meer. Je moet er wel wat voor over hebben zoals goed waterdicht schoeisel en redelijke fitte benen, want door de afgelopen bijzondere windkrachten zijn er nieuwe paden ontstaan die we jullie niet willen onthouden. Het gebied is een oude boskern die naast bijzondere planten ook vele soorten vogels huisvest. Omdat de bladeren het zicht nog niet belemmeren is een verrekijker een welkom stukje gereedschap dat zeker zal helpen om te genieten van de mooie dingen die de Hoornmankentiend te bieden heeft. Ook zullen er zeker sporen te vinden zijn van de das.
Graag willen wij de deelnemers begeleiden in dit stukje prachtig cultuurlandschap waar de natuur volop de kansen krijgt.

Graag tot 7 april om10.00 uur bij deze gratis excursie.

 
 

Powered by iCagenda