Paddenstoelenexcursie in de Brand

Categorie
Publieksexcursies
Datum
woensdag 30 september 2020 14:00
Locatie
parkeerterrein tegenover Brasserie de Kat, Schoorstraat 37A in Udenhout

Paddenstoelenexcursie IVN Oisterwijk in de Brand.

Op woensdag 30 september 2020 gaan we op zoek naar paddenstoelen in de Brand, samen met de gidsen van het IVN. We starten om 14.00 uur op het parkeerterrein tegenover Brasserie de Kat, Schoorstraat 37A in Udenhout en de excursie duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Paddenstoelen spreken altijd tot de verbeelding van mensen en deden vaak denken aan de duivel heksen elfjes en kabouters, vandaar de namen duivelsei, heksenboleet en elfenbankjes. Ze komen het hele jaar voor maar vooral in de herfst zien we de meeste soorten.
De Brand staat bekend om zijn grote soortenrijkdom en staat op de lijst van de digitale verspreidingsatlas als een van de 50 beste hotspots voor paddenstoelen.in Nederland.. De excursie is zeker geschikt voor kinderen en er zal één gids speciaal aan hen aandacht schenken.
Kom genieten van de vele vormen en kleuren van de vruchtlichamen uit het schimmelrijk en bij mooi weer kunnen we misschien nog enkele boomkikkers ontdekken. U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze gratis excursie. Honden kunnen niet mee.

foto inktviszwam

 
 

Powered by iCagenda