Schermafbeelding 2017 10 10 om 17.33.42Verslag van de dag;
9 september 2017
Thema; paard en wagen

Zaterdag 9 september.

download orgineel

Terwijl er al dagen regen is voorspeld, schijnt de zon bij het bezoekerscentrum! Gelukkig maar. Vandaag gaan we namelijk met paard en (men)wagen door het bos. Frans van Alphen komt met zijn paard en wagen en we gaan in groepjes met Frans mee. Twee mooie witte (grijsschimmel) paarden staan voor de kar. Ze wachten netjes en rustig als we instappen en met de klanken van de hoeven gaan we het bos in. Genieten hoor!
Ondertussen gaan de andere twee groepen zich bezig houden met hoefijzers en hoeven. De hoefijzers zijn de echte die onder een paardenhoef hebben gezeten. Daarmee gooien we takjes die rechtop staan om, kijken we wie het verste kan gooien en we gooien ze allemaal tegelijk. De andere groep krijgt hoeven op papier van verschillende dieren. Heel knap dat bijna alle hoeven worden herkend!

Schermafbeelding 2017 10 10 om 17.34.42

 

 

171011 paard en wagen

Vogels spotten 11 mei 2016


Verslag van de dag


Vandaag gaan we naar de vogels in het bos kijken en luisteren.
Het was een bijzonder mooie zaterdag. Heerlijk op temperatuur en nog niet teveel blad aan de bomen. Piet had zijn kleinzoon Gijs meegebracht. Gijs wilde graag iets vertellen over roofvogels. Hij had ook wat spullen meegebracht die hij rond liet gaan. Heel erg leuk, Gijs!

Kikkerdril en amfibieën 9 april 2016

Verslag van de dag.

Vandaag gaan we kijken of er in de vennen in Oisterwijk al kikkerdril is te zien!
Het is een bijzonder mooie dag vandaag! De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en iedereen is aanwezig!
We kijken eerst hoe de POPPEN in de kast eten krijgen. Nee, geen poppenkast, maar wormen die zich hebben verpopt om strakst een KOOLWITJE te kunnen zijn. Een mooie vlinder!