Lezing Grauwe Kiekendief door Elvira Werkman en Ben Koks

Categorie
Vogelwerkgroep
Datum
dinsdag 18 februari 2020 20:00 - 22:30
Locatie
Natuurmuseum Tilburg (Spoorlaan 434) - Spoorlaan 434
Tilburg

Het gaat slecht met onze akkervogels. Daarmee vertellen we geen nieuws. Dat de grauwe kiekendief in feite ook een akkervogel is, klinkt sommigen al wat minder bekend in de oren. En dat de grauwe kiekendief in het begin van de vorige eeuw één van onze meest voorkomende roofvogels was, is nog minder bekend. 

Heel bijzonder is het dan ook dat de grauwe kiekendief nog altijd in ons land broedt. Dit vooral dankzij de vondst van een nest in 1990 door Ben Koks en de inspanningen in de jaren erna van de Werkgroep Grauwe Kiekendief. 

Het hele verhaal over de grauwe kiekendief, over natuurbescherming, over vogelonderzoek, akkervogels, akkervogelbeheer, agrarisch gebied, landbouw, natuurbeheer, cultuurlandschappen en nog veel meer, kunt u lezen in het boek ‘De man op de dijk’ van Elvira Werkman, natuurjournalist en schrijver. Maar ook een verhalenverteller die als kind al naar vogels keek en daar prachtig over kan schrijven maar ook heel boeiend kan vertellen. 

Aanvang 20.00, de zaal is open vanaf 19.30 zodat er gelegenheid is even een kopje koffie te drinken en bij te praten met de vogelaars van de andere werkgroepen. Iedereen is van harte welkom, entree is gratis. 

Parkeren: Parkeergarage Knegtel, Gasthuisring 60, Tilburg 

Tip: het boek ‘De man op de dijk’ is deze avond te koop! 

 
 

Powered by iCagenda